Dr. Burkay ADALIĞ, 1972'de Konya'da doğdu. Çok küçük yaşta geldiği ve hayatının büyük bölümünün geçtiği Ankara'ya İstanbul'a aşık olunca 30 yaşındayken veda etti. Klasik müzikle birlikte en büyük tutkusu olan viski ile Hacettepe Tıp Fakültesi'nde okuduğu 1990'lı yıllarda tanıştı. Farklı türde viskilerin değişik lezzetler barındırdığını farkederek viski kültürü üstüne kaynak toplamaya, okumaya ve araştırma yapmaya başladı. Türkiye, İskoçya ve İrlanda'da tadım atölylerinde yer alarak, damıtımevlerini ziyaret edip viski üretimini yerinde görerek ve çeşitli viski kurslarına katılarak deneyimini artıran Adalığ, 2013'te Türkiye'de viski kültürü üstüne çok fazla kaynak olmadığını farkederek bilgi ve deneyimlerini bir blogda paylaşma kararı aldı. Fıçıdan buharlaşan viskinin meleklere gittiğine inanan İskoç'ların şairane Angels' Share teriminden esinlenerek Türkiye'nin ilk viski kültürü blogu olan Meleklerin Payı'nı kurdu. Meleklerin Payı, Twitter, Instagram ve Facebook gibi sosyal medya hesaplarının da büyük ilgi görmesi ile binlerce takipçiye ulaştı ve International Whisky Bloggers grubuna kabul edildi. 2015 International Whisky Competition da Whisky Blogger of the Year Top 5 finalisti arasında yer aldı. Burkay Adalığ 2014 Aralık ayında İstanbul'un en dinamik viski grubu Maltın Günü Viski Kulübü'nü ve 2015 yılında Facebook'ta 1500 üyeye ulaşan Viski Tutkunları grubunu kurdu. Burkay Adalığ Maltın Günü kurucu üyeliğinin yanısıra İstanbul Viski Dostları ve Gusto Viski Kulübü üyesidir. Anestezi uzmanlığı eğitiminin ardından doktorluğu bırakarak ilaç sektörüne geçen ve uluslararası bir ilaç firmasında global medikal direktör olarak kariyerini sürdüren Dr Burkay Adalığ viski tadımları yapmaya, deneyimlerini paylaşmaya ve Türkiye'de ve dünyada yeni viski dostları edinmeye devam ediyor. Bu şehrin sırrı, yaşanan dev kaosa rağmen insanları kendine aşık etmeyi başarabilen nadir dünya kentlerinden olması. Benim İstanbul'um; herkesinkinden çok farklı olabilir, çünkü bu şehrin 1001 yüzü var ve herkesin şehir algısı bambaşka. Yapmak istediğim şey (ler) listemde hayatımın her döneminde en az 20-30 madde oldu ve yaptıkça yenileri eklendi. Bu kısacık hayatı boş geçen bir dakika olmadan yaşayabilmek ve tüm maddelerin yanına check atabilmek en büyük hayalim.